چسب های کاشت میلگرد را می توان به عنوان قدرتمند ترین نوع از انکر ها به شمار آورد که برای کاربردهای گوناگون از قبیل کاشت راد یا میلگرد بسیار استفاده می شوند.

هنگامی که سطح بتن و آجر ترک می خورد، نه تنها به خود بستر بتن صدمه وارد شده، بلکه بست ایجاد شده دیگر توانایی و کارایی لازم را نخواهد داشت و در اینجاست که استفاده از انکرهای شیمیایی مانند خمیر کاشت میلگرد توصیه می شود

پس از مطالعه ی مقاله ی دوم که باعث شناخت از روند شکل گیری و تاریخچه ی این برند 100 ساله تا به اینجا شد، در مطلب پیش رو قصد داریم تا به معرفی انکرهای شیمیایی (چسب کاشت)، انواع این انکر ها، کاربری انکرهای شیمیایی، دسته بندی و در نهایت اینکه چرا از انکرهای شیمیایی استفاده کنیم و اینکه بهترین انتخاب برای این انکرها چیست، بپردازیم.

 

آنکر شیمیایی چیست؟

انکر های شیمیایی را می توان قدرتمند ترین نوع از انکر ها دانست که برای کاربردهای گوناگون از قبیل کاشت راد یا آرماتور (میلگرد) مورد استفاده قرار می گیرند.

در ایران انکرهای شیمیایی با اصطلاحاتی همچون چسب، چسب کاشت، چسب دوفاز و خمیر کاشت نیز شناخته می شود. انکر های شیمیایی انعطاف پذیری بیشتری نسبت به انکر های مکانیکی را فراهم می کند. 

در انکرهای شیمیایی از دو بخش چسب و سخت کننده (Hardner) تشکیل شده است. انکر های شیمیایی از نظر ماده پایه به گروه های مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به معرفی هر کدام می پردازیم.

چرا استفاده از انکر شیمیایی؟

زمانی که به واسطه ی مقدار زیاد بارهای وارده و یا شرایط پروژه انکر های مکانیکی جوابگوی نیاز نیست، انکرهای شیمیایی به دلایل امکان استفاده در عمق کاشت های متنوع و استفاده از گرید ها و سایز های متنوع در راد ها یا میلگرد ها، مورد استفاده قرار می گیرند. 

برخی از مواقع، استفاده از انکر بولت ها و یا پیچ هایی که بصورت انبساطی و با افزایش قطر در عمق کار محکم می شوند، در بستر هایی مانند بتن، آجر، سیمان و . ممکن است موجب ایجاد ترک و شکاف در کار شوند که این مشکل بخصوص در آجر ها نمایان می شود که با استفاده از انکر شیمیایی می توان از این ترک ها تا حد زیادی جلوگیری کرد.

استفاده از انکر های مکانیکی به دلیل نوع عملکرد انبساط  (Expantion) باعث به وجود آمدن استرس و تنش در بتن می شود که این موضوع باعث محدودیت در فاصله انکر از لبه ی آزاد بتن و فاصله ی مجاز انکر ها نسبت به هم می شود که البته در انکر های شیمیایی به دلیل مکانیزم عملکرد بر مبنای چسبندگی به جداره های بتنی و عدم تنش وارده به بتن، این محدودیت به حداقل خواهد رسید. 

همچنین در ریشه گیری یا توسعه بتن که به روش پست اینستال (Post-Install) صورت می گیرد، امکان استفاده از انکر مکانیکی وجود ندارد و میتوان گفت تنها راهکار موجود انکرهای شیمیایی هستند.

از کاربری های پرشماز این انکر ها می توان به نصب پلیت و بیس پلیت، اتصال سازه های فولادی به بتنی، افزایش ضخامت و توسعه بتن ، کاشت بولت در سر ستون ها، کاشت بولت جهت نصب های سنگین، نصب سقف، ریشه گیری و مقاوم سازی اشاره کرد.

 

مرغوبترین خمیر کاشت میلگرد در ایران


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها